Franka Vedder: vermogen, leeftijd, familie en sieradenbedrijf Franky Amsterdam

gold necklace on white textile

Vedder? Hmm… Kennen we die naam niet ergens van? Ja, natuurlijk! Van het sieradenbedrijf Vedder&Vedder natuurlijk. Dit bedrijf wordt gerund door twee zussen Vedder, genaamd Anne en Esther. Echter heeft Franka hier niks mee te maken. Tenminste, Franka is inderdaad een zus van deze eeneiige tweeling, maar zit niet in hun bedrijf.

Hoe dat precies zit en nog veel meer relevante informatie over Franka Vedder (geen Franky), lees je in deze blog. Zo zullen we vertellen over haar relatie(s), leeftijd, vermogen en eigen sieraden bedrijf Franky Amsterdam. Geloof ons dat je dat allemaal graag wil horen.

Familie

Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen, is Franka de zus van de eeneiige tweeling Esther en Anne Vedder. Hoe het op ons overkomt, bestaat er niet bepaald wrok tussen de zussen. Wrok in de zin van dat twee samen een bedrijf oprichten en de derde niet mee mag doen. Sterker nog, Esther heeft zelfs haar eerste kindje, een dochtertje, vernoemd naar haar twee zussen. Frankie Anna is haar naam, wat natuurlijk verwijst naar Franka zelf en zus Anne.

Anyway, alle zussen hebben dan wel een bedrijf n de sieraden, helemaal te vergelijken is het niet. Vedder&Vedder is namelijk een bedrijf dat zich heeft gericht op de personificatie van juwelen, waar Franky Amsterdam meer is voor de uitgesproken personen. Het zijn echt statement pieces, namelijk.

Sieradenbedrijf Franky Amsterdam

Over Franky Amsterdam gesproken: het bedrijf bestaat sinds een aantal jaar. In haar ‘over ons’, beschrijft Franka dat ze altijd al een voorliefde heeft gehad voor alles dat glimt (glitter and glamour). Helaas vond ze in haar jeugd nooit dát perfecte sierraad, wat haar dan ook meteen inspireerde om daar zelf naar toe te werken.

Eerst was het tijd voor een studie aan de Amsterdam Fashion Institute, waar ze tijdens haar afstudeerproject eigenlijk al begon met Franky Amsterdam. Ze verkocht steeds meer accessoires en kon het uiteindelijk uitbreiden tot een ‘echt bedrijf. Het was hard werken, maar uiteindelijk kan je er vanuit gaan dat ze er nu gebakken bij zit. Zo kan ze, vertelt ze in een interview met LINDA, klanten als Chantal Janzen en Koningin Máxima tot haar klantenkring rekenen. Door haar werk komt ze in contact met grote namen en reist ze de hele wereld over, maar kan ook nog thuiskomen in haar geliefde Amsterdam, waar twee kantoren gevestigd zijn. A dream came true, letterlijk.

Vermogen

Je mag er vanuit gaan dat Vedder er gebakken bij zit. Zo heeft ze een grote klantenkring en zijn alle sieraden absoluut niet goedkoop. Al moeten we over dat laatste eerlijk bekennen dat de sieraden voor de gemiddelde Nederlander zeker nog wel te betalen zijn. Anyway, wij kwamen al gauw op de vraag hoe hoog het vermogen van deze blonde dame is. Het antwoord op die vraag is ons helaas onbekend. Laten we het er in elk geval op houden dat deze dame niks te klagen heeft. We gunnen het haar zeker, dus hopelijk jij ook.

Leeftijd en relaties

In 2023 is Franka alweer 28 jaar geworden. Ze is geboren op 21 november 1995 en wordt in 2024 dus alweer 29 jaar. Dat is alweer bijna dertig, poeh, waar blijft de tijd. Al helemaal iets wat je je zo realiseert als je bedenkt dat Franka op haar zeventiende(!) al aan haar opleiding begon. Dat is al zo’n decennia geleden, poeh.

Haar leeftijd heeft overigens niets met haar ex-geliefde te maken, want deze was over het algemeen zelfs nog wat ouder. Jarenlang was Vedder samen met bekende bioloog, bijzonder hoogleraar en presentator Freek Vonk. Helaas maakte het stel in de zomer van 2023 bekend dat ze uit elkaar gingen. Wel als vrienden, maar de liefde kon niet meer worden gecombineerd in de drukke levens die ze leidden. Maar, niet getreurd, want er is leuk nieuws. Franka Vedder zou namelijk een nieuwe liefde hebben (april 2024), genaamd Thomas Haverkamp. Wie hij is en wat hij doet, is ons niet bekend. Zo lang ze maar gelukkig zijn, denken we maar.

Een rooskleurige toekomst

In de toekomst kijken is koffiedik kijken. Met andere woorden, niemand weet wat er exact wat er gaat gebeuren. Zelfs geen waarzegger, want als je goed oplet, dan merk je dat het altijd ‘algemeen’ of ‘een mogelijkheid’ blijft. Hoe dan ook is dat eveneens hetgeen dat geldt voor Franka en haar bedrijf Franky Amsterdam. We hopen natuurlijk dat het nog lang succesvol blijft en dat ze al haar dromen kan blijven naleven. Hard werken, op de hoogte blijven van trends en klanten tevreden houden, horen daar natuurlijk ook allemaal bij.

Conclusie

Goed, Franka Vedder, de zus van de eigenaren van Vedder&Vedder, is zelf ook erg succesvol in de sieradenindustrie. Ze heeft al jarenlang een bedrijf genaamd Franky Amsterdam, waarvan het hoofdkantoor, zoals je wel begrijpt, is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is succesvol en verkoopt de mooiste statement pieces. Benieuwd? Neem dan zelf eens een kijkje op haar website.