Samen met je kinderen aan de bak: 4x een leuk idee!

Binnenkort jarig, of op zoek naar een smaakvol tussendoortje in het weekend? Kies voor een van de vier taarten uit dit artikel, welke je samen met je kinderen bakt. Bakken is ontzettend leuk en werkt heel ontspannend. In het bijzonder, wanneer je dit samen met de kids doet, quality time! Met een webshop als Deleukstetaartenshop.nl haal je alle benodigdheden in huis om jouw favoriete taart te kunnen bereiden. Varieer in de vorm van de taart, de versiering waarvan je de taart voorziet, enzovoorts. 

Tip: kijk ook eens op een platform als Pinterest, waar je veel inspiratie vindt voor smaakvolle, leuk gedecoreerde taarten. 

#1: cupcakes voor bij de koffie 
Geniet op de zondagochtend van smaakvolle, zelfgemaakte cupcakes. Je kunt de ingrediënten voor de cupcake naar eigen idee samenstellen, maar ook voor een bestaande cupcakemix kiezen. Het leuke aan een cupcakemix is de mogelijkheid om de cupcakes persoonlijk te maken, door hier decoratieve elementen aan toe te voegen. De verschillende soorten versiering bestel je, net als de cupcakemix, eenvoudig online. 

#2: kwarktaart met verse aardbeien 
In plaats van losse cupcakes kun je ook voor een kwarktaart kiezen. Maak een bodem van havermeel en bijvoorbeeld dadels; ontzettend smaakvol en voedzaam! De kwarktaart decoreer je met verschillende soorten vers fruit, zoals aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld blauwe bessen. Top het geheel af met een beetje kokos. Naast dadels gebruik je voor deze taart ook hazelnoten, gelatine, magere kwark en een klein beetje roomboter. 

#3: smaakvolle cheesecake met Griekse yoghurt en havermout
Een cheesecake wordt vaak al snel onder de ongezonde tussendoortjes geschoven. Dat hoeft echter niet! Er bestaat een verantwoorde soort cheesecake, waarbij je gebruik maakt van onder meer Griekse yoghurt, havermout en wat dadels. Andere ingrediënten die je gebruikt zijn roomkaas, honing, gemengde noten, eieren en een halve citroen. Prettig aan een cheesecake is het gegeven dat een klein stukje van deze taart al voor een goed gevuld gevoel zorgt. Behoort de cheesecake ook tot jouw favorieten als het aankomt op taarten? 

#4: taart met havermout, kokos en frambozen 
Kijk ook eens naar een ontbijttaart, waarbij gebruik gemaakt wordt van een bodem met havermout en hazelnoten. Welk kind droomt er niet van om met taart te mogen ontbijten? De bodem vul je met een dunne laag kwark. Top het geheel af met losse hazelnoten, verse frambozen uit je eigen tuin en een dun laagje kokos. Het maakt deze taart tot een smaakvol geheel! Niet alleen lekker bij het ontbijt, maar ook bij de koffie in de namiddag. Ook leuk: pluk met je kinderen verse bramen in het bos en gebruik deze voor het decoreren van deze taart.