Ontdek Leeuwarden op twee wielen met jouw gezin!

brown brick building under blue skies

Stel je voor: een stralende dag in Leeuwarden, perfect om als gezin eropuit te trekken en de stad per fiets te verkennen. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, biedt een heleboel gezinsvriendelijke activiteiten en bezienswaardigheden. Een fietstocht door deze charmante stad is niet alleen vermakelijk, maar ook een geweldige manier om qualitytime door te brengen met je dierbaren. Wil je graag samen je gezin een leuke activiteit doen? Maar hiervoor niet te veel geld uit willen geven? Lees dan verder en ontdek hoe je een gezinsvriendelijke fietstocht door Leeuwarden plant!

Leeuwarden een stad voor het hele gezin

Leeuwarden staat bekend om zijn gastvrijheid en diverse activiteiten voor gezinnen. Ga langs bij een lokale fietsenwinkel in Leeuwarden om een comfortabele elektrische stadsfiets voor dames te krijgen. Hiermee verken je de stad op een ontspannen manier en neem je jouw kinderen makkelijk mee. Met de trapondersteuning van een elektrische fiets wordt het fietsen een leuke ervaring voor zowel jong als oud.

Startpunt

Begin je dag in de Prinsentuin, een prachtig stadspark dat geschikt is voor alle leeftijden. Fiets langs de mooie paden en ervaar de historische sfeer. Vergeet niet om een tussenstop te maken bij de kinderboerderij, waar de kleintjes dieren ontmoeten en zelfs mogen aaien. De Prinsentuin biedt ook mooie plekjes voor een ontspannen picknick, compleet met lekkernijen die je van thuis hebt meegenomen.

Culturele duik

Een ander mooi punt om te stoppen tijdens je fietstocht is het Natuurmuseum Fryslân. Dit is een boeiende plek voor nieuwsgierige geesten van alle leeftijden. Bij dit museum leren kinderen op een interactieve manier meer over de natuur en wetenschap. Je hebt hier spannende tentoonstellingen tot educatieve activiteiten. Het museum biedt een leerzame ervaring waar je kinderen veel plezier van gaan krijgen. 

Langs de waterkant

Wanneer je verder gaat met je fietstocht, is het een goed idee om langs de schilderachtige Potmarge te fietsen. Dit een stadsrivier die dwars door Leeuwarden loopt. Volg de fietspaden langs het water en geniet van het rustgevende uitzicht. Ga als gezin vogels spotten, kijk naar voorbijvarende bootjes en geniet van de heerlijke natuur.

Historische hoogtepunten

Leeuwarden heeft een rijke geschiedenis en dit is ook terug te zien in de prachtige stad. Fiets langs de historische stadswallen en grachten van Leeuwarden. Bewonder de prachtige architectuur en duik in het rijke verleden van de stad. Voor oudere kinderen, maken verhalen over de geschiedenis van Leeuwarden de fietstocht nog boeiender. 

Een dagje fietsen door Leeuwarden is een heerlijke activiteit om te doen met jouw gezin. Kies een lekker zonnige dag uit en zorg dat iedereen goed uitgerust is om langs alle leuke punten te gaan! Een fietstocht door Leeuwarden biedt de perfecte mix van natuur, cultuur en plezier voor het hele gezin. Met elk pedaal geniet je van nieuwe ontdekkingen en creëer je onvergetelijke herinneringen samen.