Keuzestress: de iPhone 15 Pro Max of de Samsung Galaxy S24 Ultra

In dit artikel gaan we de titanen strijdt aan tussen de Samsung Galaxy S24 Ultra en de IPhone 15 Pro Max. Hoeveel lijken ze op elkaar, maar ook waar verschillen ze in van elkaar. Wat is de ultieme smartphone van dit moment?

Al jaren is het een grote strijdt tussen de twee telefoongiganten iPhone en Samsung. Zo is het ieder jaar weer de vraag wie met de beste camera komt, wie met het beste design komt en wie de beste chip heeft ontwikkeld. Dit jaar is dat niet anders en presenteren beiden merken weer een vlaggenschip. De telefoons lijken altijd iets op elkaar en proberen elkaar toch hier en daar te volgen. Maar er blijven ook duidelijke verschillen zichtbaar in vorm, processors en design. 

Vergelijkingen op een rij: 

De nieuwe iPhone 15 Pro Max en Samsung Galaxy S24 Ultra zijn nog niet uit. Maar er zijn altijd tech-nerds die toch een aantal nieuwe features al kennen nog voor de telefoon op de markt is. In blogs genaamd iPhone 15 review of Samsung Galaxy reviews worden de nieuwe telefoons besproken. Dit jaar zijn er een aantal vergelijking geconstateerd

Titaniumframe 

iPhone is sinds de iPhone 14 over gegaan op een titaniumbehuizing. Nu is uitgelekt dat ook bij Samsung ze bezig zijn met de ontwikkelingen van de titaniumbehuizingen. Deze zijn lichter en een stuk sterker. Het is niet een materiaal dat veel wordt gebruikt bij smartphones en daarom is het ook extra opvallend. 

USB-C

Er zullen twee enorm grote overeenkomsten gaan zijn tussen de twee telefoons. Je hebt geen andere kabeltjes meer nodig. Tenminste als jij je smartphone binnen de Europese unie koopt. Door een nieuwe wet krijgen alle smartphones dezelfde oplaadkabels: usb-c. 

Periscope lens 

Lang heeft hij ontbroken op de iPhone tot irritatie van alle Applegebruikers: de zoomfunctie. Deze was vaak slecht en de foto kwaliteit zelfs dramatisch. Maar met de komst van de nieuwe periscope lens zal ook de iPhone even goede zoom hebben als de Samsung Galaxy. 

Verschillen op een rij:

Er zijn ook altijd nog grote verschillen tussen de twee telefoons. Wij zetten er drie voor je op een rij: 

Chipset

De chips van de twee smartphonegiganten is nooit hetzelfde. Zo worden ze beiden ergens anders ontwikkeld en proberen ze altijd beter te zijn dan de ander. Bij Apple is het de A17 Bionic die wordt gebruikt. Bij Samsung is het de Snapdragon 8 Gen 2 chip. Het is lastig om ze met elkaar te vergelijken. Maar de prestaties zijn vaak vrijwel even goed. 

Design 

Bij iPhone zijn ze sinds de iPhone 12 weer gegaan voor een vierkanter en hoekiger design. Bij Samsung kiezen ze toch nog steeds voor rondere vormen al zijn de bovenkant en onderkant van de nieuwe Samsung Galaxy S24 toch ook iets hoekiger. 

Camerapositie

Wat ook blijft opvallen tussen de twee merken is dat ze kiezen voor een andere camerapositie op de smartphone. Bij Apple kiezen ze voor een gecentreerd vierkant waar alle vier de camera’s zich positioneren. Bij Samsung kiezen ze voor een uitgestrekte vorm voor de camera’s met drie onder elkaar op een rij. Of dit uiteindelijk zorgt voor een verschil in kwaliteit van de foto’s is lastig te beoordelen. 

Kiezen voor een iPhone of Samsung smartphone?

Het is de vraag met welk besturingssysteem jij dagelijks veel werkt. Is dit Apple, dan raden wij toch echt aan om voor een iPhone te kiezen in plaats van een Samsung. Maar wanneer dit niet zo is dan kan je beter de iPhone opzijzetten en kiezen voor Android van Samsung. De keuze ligt dus helemaal bij jou.