Het vermogen van Linda de Mol

Bij menig Nederlander zal de naam Linda de Mol, of alleen haar achternaam de Mol, niet onbekend zijn. Hoofdzakelijk staat de powervrouw bekend als presentatrice en actrice. Ook zou je haar kunnen kennen van het tijdschrift dat haar eigen naam draagt: LINDA. Maar hoe komt zo’n bekende Nederlander nou aan een geschat vermogen van 30 miljoen euro?

Carrière

Al als klein meisje startte Linda de Mol haar carrière. Met nog geen twaalf jaar levenservaring presenteerde De Mol het AVRO-programma Wat je zegt ben jezelf. Vanaf toen is ze nooit meer gestopt met het voortzetten van haar dromen. Ze bleef, in verschillende rollen, op televisie verschijnen. Dit deed ze voornamelijk bij de publieke omroep en later voor de meer commerciële omroepen.

We hebben een selectie van het meest bekende werk en andere inkomensbronnen voor je op een rijtje gezet.

  • Actrice: Ellis in Glamourland, Spangen, Gooische vrouwen, Divorce, Familie Kruys, Iedereen is gek op Jack en Five Live
  • Presentratice: De Leukste Thuis, Ik hou van Holland, Postcodeloterij Mijoenenjacht, Linda’s Zomerweek, Linda’s Wintermaand en Weet Ik Veel
  • Tijdschrift: aandeelhouder van de LINDA (25%).
  • In dienst: contract getekend bij TALPA, met verschillende privileges die de eigenaar John de Mol, haar eigen broer, haar toeschrijft

Al in 2008 maakte De Mol een miljoen euro omzet per week, volgens het blad Quote. Wat haar huidige jaarsalaris is, is moeilijk in te schatten. Maar al met al wordt geschat dat het huidige vermogen van De Mol op een grove 30 miljoen euro ligt.

Privé

Op meerdere momenten in de carrière van Linda de Mol hebben er zich ontwikkelingen op privé vlak afgespeeld. Zo trouwde ze in 1991 voor de eerste keer met een jeugdliefde. Dat huwelijk strandde vier jaar later. Vanaf 1995 tot 2007 was ze samen met de vader van haar twee kinderen, een zoon en een dochter. In 2007 verbrak ze die relatie, waarna ze met haar (huidige) partner Jeroen Rietbergen verder ging. Onduidelijk is of zij nu nog officieel samen zijn, maar geruchten gaan dat eind 2022 de relatie is verbroken.

De twee kinderen van Linda de Mol, Julian en Noa Vahle, zijn nu beide twintigers. Ze banen zich beide een weg in de wereld waar hun moeder zich ook in verkeerd(e). Noa is wat aanweziger op de sociale media en wat makkelijker te volgen. Zo sleepte ze nog niet lang geleden een mooie klus binnen als sportverslaggeefster bij de Conference Leaque. Julian richt zich meer tot het muzikale vlak. De jongeman heeft een talent voor pianospelen en is bezig met het maken van eigen muziek.

Noa Vahle in haar functie

Opleiding

Hoewel De Mol al vroeg haar carrière startte, heeft ze ook nog gestudeerd. In haar laatste tienerjaren en begin twintiger jaren heeft ze een studie Rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd. De rest van haar vaardigheden heeft ze tijdens alle klussen opgedaan. Opvallend is dat de vrouw niet specifiek is opgeleid tot actrice, maar wel bekend is van meerdere films en series, zoals Gooische Vrouwen, Divorce en Spangen.

Prijzen

Met haar vele talenten heeft Linda de Mol wel meer dan 1 prijs binnengesleept. En sommige van die prijzen zijn niet niks; zo won ze een Zilveren Televizier-Ster voor beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid en de Gouden Televizier-Ring met het programma Gooische Vrouwen. Maar ook in Duitsland, waar ze ook nog het een of ander heeft gedaan in de televisiewereld, won ze een aantal prijzen. Het gaat hier onder andere om de Goldene Kamera en de Bayerischer Fernsehpreis.

Hoe dan ook heeft De Mol een mooi oeuvre aan prijzen gewonnen en heeft ze het publiek meerdere keren bewezen wat voor talent ze in haar mars heeft.

Bedreigingen

Het leven van Linda de Mol klinkt misschien als een droom, maar het is niet altijd even makkelijk voor haar geweest. Vanaf 2013 werd de familie de Mol voor een lange tijd bedreigd. De bedreiging richtte zich aanvankelijk tot haar broer John, maar daarvoor werden zij, haar kinderen en haar man gebruikt.

In 2022 sloeg het noodlot wederom toe. In de omstreden rechtszaak waarin seksueel overschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland naar bovenkwam, werd ook haar man Jeroen Rietbergen hiervan beschuldigt. De man was al een klein decennium bandleider bij het programma. Eind 2022 gaf De Mol aan dat Rietbergen niet langer bij haar woonde. Onduidelijk is wat de vrouw nu nog aan het doen is. Zo zou ze samen met Rietbergen, volgens verschillende media, momenteel in Zuid-Afrika zitten.

Onduidelijk is of ze ooit nog terug zal keren op televisie of juist een leven in de anonimiteit verkiest.

Het leven van…

Om het leven van Linda de Mol te leven, moet je veel in je mars hebben. Want naast het feit dat ze zowel in Nederland als Duitsland talloze programma’s heeft gepresenteerd en in verschillende series en films heeft gespeeld, heeft ze veel offers moeten maken. De media volgen haar op de voet. Alles wat ze doet en zegt, wordt onder een vergrootglas gelegd. Er worden talloze dingen de wereld ingebracht die moeten worden ontkracht. Zo zou De Mol ruzie hebben met collega’s Chantal Janzen en Wendy van Dijk, maar ook dat werd later ontkracht.

Nu ze, gekozen of niet, lijkt te zijn ondergedoken in Zuid-Afrika, wordt ze nog steeds niet met rust gelaten. Gelukkig heeft de vrouw in de afgelopen jaren voldoende vermogen opgebouwd, waardoor ze een leven in luxe niet hoeft op te geven. Maar of dit de manier was waarop ze (tijdelijk) uit de televisiewereld is wilde verdwijnen, is nog maar de vraag.

Om zoveel te verdienen, moet je van goede huizen komen, letterlijk en figuurlijk. Er valt iets te zeggen over haar kansen die ze door haar familienaam heeft gekregen, maar natuurlijk heeft de vrouw zelf ook ontzettend veel talent. Op verschillende vlakken binnen media- en televisiewereld, is De Mol een bekende naam. Een beetje geluk, hard werken en voldoende motivatie zullen je misschien in de buurt laten komen van het vermogen van Linda de Mol