Een winterbruiloft organiseren, dit zijn de voor- en nadelen

woman holding flower bouquet

Een unieke winterbruiloft plannen kan even wat tijd kosten, maar dan heb je ook wat. Terwijl veel stellen kiezen voor een bruiloft in de zomer, kan een (hopelijk) witte winter bruiloft een hele bijzondere ervaring zijn. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden. Onze partner van depaalkoepel.nl heeft daarom voor jou een aantal van de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet.

De voordelen van een winterbruiloft

Een intieme winterbruiloft heeft een aantal mooie voordelen ten opzichte van een bruiloft in het warme weer. 

Gezellige sfeer. Bruiloften in de winter stralen een knus en warm gevoel uit. Mooie lichtjes, brandende kaarsen en een haardvuur op de achtergrond. Dat is een klein beetje de setting die je kunt verwachten.

Unieke foto’s. Hoewel er niet altijd een pak sneeuw ligt in de winter, maar een ijzig Paterswoldsemeer of zelfs een mooi pak sneeuw in de tuin jouw bruiloftfoto’s écht uniek.

Locaties & prijzen. Bruiloften in de zomer zijn aanzienlijk populairder dan een bruiloft in de winter. Concreet betekent dit dat je minder concurrentie hebt op bepaalde data en hierdoor zijn de prijzen vaak ook goedkoper. Vergeet niet dat iedere bruiloft locatie in de zomer vaak helemaal vol zit en in de winter meer plek en tijd heeft.

Originele thema’s.  Thema’s zoals het winter wonderland, een nieuwjaars bruiloft of zelfs een kerst bruiloft. De tijd van het jaar staat voor gezelligheid en maakt voor een bijzondere ervaring. 

De nadelen van een winterbruiloft

Hoewel de tijd van het jaar voor bijzonder beeldmateriaal zorgt, zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden.

Het weer. Een beetje kou is niet zo erg, maar het kan natuurlijk voorkomen dat het de hele dag regent of zelfs sneeuwt. Mogelijk kan hierdoor je bezoek niet op locatie komen of wordt het koukleumen buiten.

Daglicht. Met name voor de foto’s is het belangrijk om de ceremonie iets eerder te doen. Het wordt namelijk eerder donker en dit zorgt weliswaar voor mooie foto’s, maar je dient er wel rekening mee te houden.

Kleding en comfort. Op het terras, bij de ceremonie of gewoon gedurende de borrel is het belangrijk dat je een aantal heaters regelt of een plek waar je ten minste droog kunt staan. Het weer is een belangrijke factor, maar dat geldt zeker ook voor (waterdichte) / warme kleding.

Conclusie

Een winterbruiloft komt minder voor in Nederland. Het is daarom de uitgelezen manier om jouw bruiloft echt onvergetelijk te maken. Je moet alleen met een aantal zaken rekening houden en hopelijk heeft deze blog je daarmee geholpen.