Dit is waarom klein en intiem trouwen de trend is in 2023

Het is geen geheim dat bruiloften de afgelopen jaren behoorlijk zijn veranderd. Trends komen en gaan, maar een nieuwe beweging lijkt een blijvende indruk te maken. Klein en intiem trouwen is dé trend van 2023, maar waarom eigenlijk?

Waarom klein trouwen?

Klein trouwen betekent niet dat je moet inleveren op de liefde of het plezier. Sterker nog, het kan de dag juist extra bijzonder maken. Het geeft je de kans om echt te focussen op wat het belangrijkst is: de liefde tussen jou en je partner. Je hebt meer tijd voor elkaar, en ook meer tijd voor de mensen die het dichtst bij jullie staan. Het aantal gasten is immers beperkter, wat automatisch leidt tot meer persoonlijke interactie. Daarnaast kan het financiële voordelen hebben. De kosten voor een grote bruiloft kunnen al snel oplopen, en door een kleinere, intiemere setting te kiezen, kun je behoorlijk wat geld besparen. Dit geld kan vervolgens gebruikt worden voor een fantastische huwelijksreis, een aanbetaling voor een huis of andere zaken die een bijdrage kunnen leveren aan jullie toekomst samen.

Het milieu in gedachten

Een ander aspect dat meespeelt in de trend om kleiner te trouwen, is het milieu. Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds meer mensen aanspreekt en ook in de bruiloftsindustrie wordt dit steeds belangrijker. Bij een kleinere bruiloft is er minder verspilling van voedsel, decor en uitnodigingen. Dit kan de ecologische voetafdruk van je bruiloft significant verminderen. Ook is het vaak mogelijk om meer ecologisch verantwoorde keuzes te maken op het gebied van eten en drinken, omdat je voor minder mensen hoeft te zorgen. Zo draagt je speciale dag niet alleen bij aan je eigen geluk, maar ook aan dat van de planeet.

Persoonlijke touch

Een kleinere bruiloft biedt ook meer ruimte voor personalisatie. Omdat je minder gasten hebt en de logistiek minder complex is, kun je meer aandacht besteden aan de kleine details die de dag echt uniek maken. Of het nu gaat om handgeschreven kaarten voor elke gast, of een speciaal menu dat echt iets zegt over jullie als koppel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het gaat om kwaliteit boven kwantiteit, en dat zie je terug in elk aspect van de bruiloft.

Minder stress

De organisatie van een bruiloft kan behoorlijk stressvol zijn. Door te kiezen voor een kleinere setting, kun je een groot deel van die stress vermijden. Er zijn minder leveranciers nodig, de planning is overzichtelijker en je hebt niet te maken met het managen van een grote groep mensen. De voorbereidingen zijn daardoor vaak veel relaxter, waardoor je meer kunt genieten van de aanloop naar de grote dag. De meeste van ons spenderen onze tijd immers liever in bruidswinkel Weddings om onze perfecte jurk uit te kiezen, dan dat je druk bent met de minder leuke dingen zoals kosten en organisatie.

Wat maakt klein trouwen in 2023 zo aantrekkelijk?

Klein en intiem trouwen wint aan populariteit vanwege verschillende redenen die verder gaan dan het simpele feit dat het vaak goedkoper is. Het biedt ruimte voor meer persoonlijke interactie, het is beter voor het milieu, en het geeft de mogelijkheid om de dag echt uniek en persoonlijk te maken. Bovendien kan het een stuk minder stress opleveren. Dus, als je op zoek bent naar een betekenisvolle, persoonlijke en bewuste manier om je liefde te vieren, dan is een kleine, intieme bruiloft misschien wel precies wat je zoekt.