Lucardi retour: een beknopte uitleg

Het is tijd om te praten over een onderwerp waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad: het retourneren van sieraden en accessoires! Of het nu gaat om die glinsterende oorbellen die niet bij je outfit passen of die trendy zonnebril die toch niet helemaal bij je gezicht past, we hebben het stuk voor stuk weleens moeten retourneren.

Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen en te laten zien dat retourneren niet alleen eenvoudig, maar ook zo gepiept is. We hebben het, for your information, natuurlijk over de sierraden en accessoires van Lucardi. Best wel handige informatie om te hebben, dachten we zo. Lees maar gauw verder, dan zie je wat we bedoelen.

Retourneren via winkel of post

We vertellen je allereerst de wijze waarop je je artikelen retour kan sturen. Hierbij benoemen we nog geen retourvoorwaarden, dus lees deze verderop in het artikel ook goed door. Dit is om te voorkomen dat jij al bij het postpunt of in de winkel staat en er daar pas achterkomt dat je het artikel helemaal niet kán retourneren.

Retour winkel

Allereerst vertellen we je hoe je je bestelde artikelen kan retourneren naar de winkel. Hiervoor volg je de volgende stappen:

 • verzamel alle artikelen die je graag wil retourneren
 • zoek de factuur (op je mobiele telefoon) op. Als je het item cadeau hebt gekregen, moet je degene die het heeft besteld hier even om vragen.
 • ga met zowel de artikelen als de factuur naar de dichtstbijzijnde Lucardi-winkel
 • laat bij de kassa de artikelen en factuur zien en kies voor een terugbetaling of omruiling

Zie je? Alle stappen zijn zo makkelijk, dat we bijna zeker dat het je gaat lukken!

Retour via de post

Het retourneren via de post verloopt net wat anders. Hierbij volg je namelijk deze stappen:

 • ga naar het retourportaal van Lucardi, waar je inlogt met je ordernummer (zendingnummer op etiket) en mailadres
 • selecteer het artikel dat je wil retourneren, doorloop alle stappen en check in je mail of je een bevestigd met QR-code hebt gekregen. Vergeet niet je pakket stevig in te pakken!
 • ga naar het dichtstbijzijnde DHL Servicepoint. Hier laat je de QR-code scannen. Zij plakken een retourlabel op het pakket en jij krijgt een bevestigingsmail van het versturen.
 • als het pakket is aangekomen bij het verwerkingspunt, ontvang je een mail wanneer je de terugbetaling kan ontvangen.

In principe is dit ook niet erg ingewikkeld. Het enige dat het ‘meer werk’ maakt, is dat je online moet inloggen en dat je het pakket stevig moet verpakken.

Terugbetaling

En dan iets over de terugbetaling: dit is niet in alle gevallen hetzelfde. Bijvoorbeeld: heb je via Afterpay betaald, dan wordt het bedrag via dat account aan je terugbetaald. Bij het retourneren in de winkel kan je kiezen voor een omruiling of terugbetaling. Dit wordt direct voor je geregeld. Via de post kan het nog wel tot 14 werkdagen duren voordat ze de retour verwerken en je het geld op je rekening hebt staan.

In het geval van een volledige retour van alle items uit de bestelling, krijg je ook de verzend- en administratiekosten gerestitueerd. Doe je maar één item uit de bestelling van meer items retour, dan vervalt deze regel.

Retourvoorwaarden

Gezien het voor een groot gedeelte gaat om sieraden die Lucardi verkoopt, is het handig om te kijken wat voor retourvoorwaarden hierbij gelden. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Een volledig overzicht vind je op de website van Lucardi.

 • Retourkosten
  Het is gratis om je pakket te retourneren, zowel via de post als in de winkel.
 • Ruilen
  Alleen in de winkel kan je een artikel omruilen voor, indien voorradig, een ander artikel. Geen winkel in de buurt? Stuur je artikel retour en plaats opnieuw een bestelling van wat je wil hebben.
 • Hygiëneregel
  Piercings waarvan de verzegeling van de originele verpakking is verbroken, kunnen niet worden geretourneerd. De Studex Advanced 2-in1 after care cleaner én Studex after piercing lotion mogen in geen enkel geval worden geretourneerd.
 • Cadeaukaart
  Een artikel dat wordt geretourneerd en is betaald met een cadeaukaart, wordt met een cadeaukaart aan je terugbetaald.
 • Retourtermijn
  Je hebt tot 60 dagen na aankoop om je artikelen te retourneren, mits het in ongedragen, ongewassen en onbeschadigde staat verkeerd.

We hopen dat je nu op de hoogte bent van de belangrijkste punten en direct aan de slag kan met het retourneren van je artikelen van Lucardi. Alvast heel veel succes en we wensen je veel draagplezier met hetgeen dat je wél houdt.

Conclusie

In deze blog hebben we geleerd dat het retourneren van sieraden en accessoires helemaal niet stressvol hoeft te zijn. Met de juiste informatie en een positieve houding kunnen we onze fashionmiskopen met vertrouwen aanpakken. Dus de volgende keer dat je merkt dat een aankoop niet helemaal aan je verwachtingen voldoet, weet dan dat je de mogelijkheid hebt om het terug te sturen en op zoek te gaan naar dat perfecte stuk dat echt bij jou past. Laten we blijven stralen met onze prachtige sieraden en accessoires, wetende dat we altijd een weg terug hebben naar de juiste keuze!