De leukste cadeau-ideeën om een vriendin mee te verrassen

a man holding a white gift box with a red ribbon

Niets is leuker dan iemand anders verrassen met een mooi cadeau. Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van alle Nederlanders voor verjaardagscadeaus een bedrag tussen 15 en 25 euro besteedt. Nog eens zo’n groep mensen houdt het bij hooguit 15 euro. Het ligt er trouwens wel aan wie de ontvanger is. Mensen geven hun eigen kinderen vaak wat duurdere cadeaus en ook wanneer we onze een beste vriend of vriendin willen verrassen, tasten we vaak iets dieper in de buidel. De grote vraag is echter telkens weer: wat zullen we geven?

Stem je cadeau af op de gelegenheid

Sommige schenkers zijn tamelijk fantasieloos en komen met een cadeaukaart of een envelopje met inhoud op de proppen. Op zich niets mis mee, maar het kan natuurlijk wel wat creatiever. Wat je geeft, is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de gelegenheid. Als je uitgenodigd bent bij een vriendin die net is verhuisd, kun je het beste een echt housewarming cadeau kopen en daarmee een bijdrage leveren aan het vervolmaken van de nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas of een deurmat met een foto erop. Maar ook iets kleins als een set gepersonaliseerde onderzetters wordt zeker gewaardeerd. Het gaat immers om het gebaar en niet om de omvang! Een goede tip: zoek op de accounts van de betreffende vriendin of ze wat foto’s van haar nieuwe interieur heeft geplaatst. Dit stelt jou in staat om iets te kiezen dat goed bij haar nieuwe woonstijl past.

Jouw cadeau moet een schot in de roos zijn

Als je beste vriendin jarig is, mag een origineel cadeau natuurlijk niet ontbreken. Als je elkaar al een tijdje kent, weet je waarschijnlijk precies waar ze wel en niet van houdt. Jullie zijn immers niet voor niets vriendinnen! Toch blijkt het uitzoeken van een cadeau voor vriendin of vriend in de praktijk vaak nog best lastig te zijn. Ook hier geldt: een cadeau hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, zolang het maar vanuit je hart komt. Kleine presentjes met een zeer persoonlijk karakter worden altijd zeer gewaardeerd. Heb je een leuke foto van jullie samen? Laat die foto op koelkastmagneten drukken of op een koffiebeker, om maar eens iets te noemen. Met zo’n cadeau kom je verrassend en creatief uit de hoek. Bovendien weet je ook zeker dat het in elk geval nooit geruild zal worden!