Bereid je voor op de piste: de onmisbare uitrusting voor je wintersportavontuur!

cable car above snow field

Staat er op korte termijn een vakantie naar de sneeuw op de planning? En kun je niet wachten om de pistes in het gebied te verkennen? Misschien heb je de skipas al in huis gehaald en erg goed nagedacht over je outfit die je aantrekt als je gaat skiën of snowboarden. Want naast dat de outfit goed moet zitten en je moet beschermen tegen de kou, is een leuke stijl minstens zo belangrijk. Waar je zoal aan kunt denken tijdens het shoppen van een outfit, lees je hier.

Zet veiligheid op de eerste plaats en draag altijd een skihelm

Een van de beste investeringen die je kunt doen, is het kopen van een skihelm. Want naast dat je de keuze hebt uit skihelmen in leuke kleuren en prints, biedt het ook maximale bescherming tegen vallen. En dat is wel zo fijn om te weten, want op de piste zit een ongelukje al in een klein hoekje. Denk daarbij aan stukken ijs op de piste of een botsing met een andere vakantieganger. En dat voorkomt (ernstig) letsel en het kan zelfs een bezoek aan het ziekenhuis voorkomen.

Sneeuw belemmert het zicht niet met een fijne skibril

Een dik pak sneeuw is natuurlijk het fijnste dat er is voor de piste. Maar pak je de skilift terwijl het flink aan het sneeuwen is? Dan weet je ook maar al te goed dat natte sneeuw in je ogen niet altijd even fijn is. Met een skibril behoort dit probleem gelukkig tot het verleden. Je geniet maximaal van het prachtige uitzicht op de bergtoppen en je kunt je goed focussen op de afdaling. Laat de pret in de sneeuw dus maar snel komen!

Stem de accessoires perfect af op de kleur van je outfit en steel de show op de piste

Om de show te stelen op de pistes, is het natuurlijk wel zo belangrijk dat je outfit tot in detail klopt. Probeer daarom altijd de accessoires af te stemmen op je skipak. Denk daarbij aan het gebruik van dezelfde kleuren of hetzelfde soort printje. Kies altijd voor een skibril en een skihelm die volledig af te stellen zijn op je gezicht, zodat je geniet van een fijne pasvorm. En dat zorgt weer voor minimale afleiding als je de pistes gaat trotseren. Start je binnenkort al met het doen van de nodige inkopen voor je volgende wintersportvakantie?