Zo creëer je een soepele overstap naar een ander huis

Stel je voor, je wil gaan verhuizen, maar je krijgt je huis maar niet verkocht. En ergens, ergens snap je het ook wel. De foto’s op de verkoopwebsite zien er namelijk niet heel aantrekkelijk uit. Dat komt niet zo zeer door de fotograaf die is langs geweest, maar wellicht wel door de inrichting.

In je volgende huis ben je van plan een frisse start te aken, maar goed, je gaat niet nu al daarvoor de spullen in huis halen. Daar is simpelweg de ruimte niet voor. In deze blog zullen we je een oplossing voor het probleem aanwijzen, voor zowel degene die nog in hun huis wonen, als degene die al zijn verhuisd. Lees je mee?

Hoe creëer je een aantrekkelijk huis?

Iemand aan wie je je huis wil verkopen, moet binnenkomen en gelijk denken: ‘wauw, dit is de plek waar ik mezelf (en kinderen) oud zie worden.’ Maar goed, je snapt zelf ook wel dat dat absoluut niet automatisch gaat. Met andere woorden, je huis wil je zo aantrekkelijk mogelijk maken. Je zou hiervoor de volgende tips kunnen gebruiken.

#1 Opgeruimd, maar ‘livable

Het is fijn als je een ruimte binnenkomt en een gevoel van rust ervaart. Alles is netjes opgeruimd, maar je ziet nog wel dat er geleefd wordt. De post van vanmorgen ligt bijvoorbeeld nog op het aanrecht, maar de ontbijtbordjes zijn daarentegen wel opgeruimd.

#2 Geur

Hoe leuk je alle geurtjes ook zelf vindt, bijzonder geurtjes in huis is iets zeer persoonlijk. Mocht je toch al weten weg te gaan, dan is het wellicht handig om het huis zo neutraal mogelijk te houden. Met andere woorden: laat de wierook de komende tijd voor wat het is en lucht je huis goed om een aangename geur te krijgen.

#3 Een huis opvullen

Het zou ook zo kunnen zijn dat je huis al leeg staat, omdat je al in een volgend huis bent gaan wonen. In dat geval zou je verkoopstyling kunnen overwegen. Je huis wordt dan ingericht voor de verkoop door een team van stylisten, waarna er nieuwe foto’s worden gemaakt en mensen een ingericht huis kunnen bezichtigen. Na afloop halen ze je huis ook zelf weer leeg.

Een leefbaar huis behouden

Nu je een beetje een idee hebt van hoe je huis aantrekkelijk is voor de verkoop, ben je wellicht geïnteresseerd naar hoe je en huis nou ‘leefbaar’ houdt. Wellicht zit je tussen twee verhuizingen in en heb je geen idee wat je met je meubels moet. Je hebt je oude meubels al verkocht, maar wil de nieuwe niet in je oude huis hebben. In je nieuwe huis is nog geen ruimte, want daar moet je eerst verbouwen.

Gelukkig bestaat daarvoor een oplossing: namelijk, meubels huren. For the time being kan je een heel huis laten inrichten. Niet alleen de bank, maar ook accessoires zoals de tv of een bijzettafeltje, brengen ze. Dit is toch geweldig, om dit soort problemen op te lossen?

Conclusie

De belangrijkste les uit dit artikel? Precies, dat je je echt geen zorgen hoeft te maken tijdens de verhuizing. Een van de vooraanstaande dingen blijft een ingericht huis en nu weet je dat, in welke situatie je ook zit, het geen probleem is om dat zo te houden. You got this!