Natuurlijke haarverzorging: de nieuwste trend

woman in white long-sleeved shirt standing in front of pink wall

Gezond haar is de basis van natuurlijke schoonheid. Vrouwen zoeken steeds vaker naar shampoos die goed werken, maar ook milieuvriendelijk zijn en geen nare chemicaliën bevatten. Keune shampoo is een merk dat hier goed in is. Dit soort shampoos bestaan uit formules die veel natuurlijke ingrediënten gebruiken. Meer weten over natuurlijke haarverzorging? Lees dan even verder!

Kijk naar de ingrediënten

Ben je ook op zoek naar natuurlijke haarverzorging? Je moet er dan echt opletten wat er in je shampoo zit. Shampoos zonder sulfaten zijn een goede keuze. Ze maken je haar schoon op een zachte manier en houden de natuurlijke oliën in je haar. Er zin ook andere ingrediënten die slecht kunnen zijn voor je haar en hoofdhuid, zoals kunstmatige kleurstoffen, natrium lauryl sulfaat en formaldehyde. Als je een nieuwe shampoo wilt proberen, kijk dan altijd eerst naar de ingrediëntenlijst.

Terug naar de natuur

Als je eenmaal de voordelen van natuurlijke shampoos hebt ontdekt, wil je vaak niet meer anders. Er is een duidelijke verandering gaande in haarverzorging. Vrouwen kiezen steeds vaker voor natuurlijke producten. Wanneer je kiest voor shampoos zonder sulfaten, laat je zien dat we bewuster omgaat met je beauty routine. Dit is niet alleen beter voor je haar, maar ook voor het milieu. Natuurlijke shampoos worden vaak gemaakt met oog voor duurzaamheid en zo min mogelijk impact op de natuur.

Zelfgemaakte natuurlijke shampoo

Wil je nog een stapje verder in natuurlijke haarverzorging? Probeer dan eens zelf shampoo te maken met simpele, natuurlijke ingrediënten. Een basisrecept voor natuurlijke shampoo bevat vaak dingen als biologische kokosolie, honing, olijfolie en essentiële oliën, zoals lavendel of rozemarijn. Als je deze ingrediënten mengt zoals in een goed recept, kun je het helemaal aanpassen aan wat jouw haar nodig heeft. Zo maak je je eigen natuurlijke shampoo. Hierdoor bepaal je zelf wat je in je haar doet en draag je bij aan een gezonde, bewuste levensstijl. Dat is toch een win-win?

Let ook op de voeding

Natuurlijke haarverzorging draait niet alleen om hoe je je haar verzorgt, maar ook om wat je eet. Wat je eet heeft namelijk veel invloed op de gezondheid van je haar. Voedingsmiddelen zoals zalm, noten, eieren en wortels zijn goed voor je haar. Ze geven je haar de nodige eiwitten. Ook is het belangrijk om genoeg ijzer binnen te krijgen. Te weinig ijzer kan namelijk leiden tot haaruitval. IJzerrijke etenswaren zoals rund- of lamsvlees kunnen daarbij helpen. Goed zorgen voor je haar betekent dus niet alleen de buitenkant verzorgen, maar ook letten op wat je eet!