Je kleding langer mooi houden: vier tips! 

hanged top on brown and white clothes horse

Staan er een hoop nieuwe pakketjes op je te wachten? Heb jij net een middag geshopt? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten om al je nieuwe kleding te dragen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je deze zo lang mogelijk mooi houdt. Er zijn een aantal slimme manieren waarop jij de levensduur verlengt. Weet jij hoe je dat doet? Lees snel verder! 

Volg de wasinstructies

Ten eerste, volg je altijd de wasinstructies op het etiket van je kleding. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het wordt nog vaak vergeten. Wil jij je kleding mooi houden? Dan is dit van groot belang. De juiste temperatuur, wascyclus en de overweging om te wassen met de hand bepalen veel over de staat van je kleding. Let hierop en je gaat krimpen, verkleuring en beschadiging van de stof tegen.

Gebruik minder wasmiddel

Meer wasmiddel betekent een schonere was, toch? Dat is niet helemaal waar. Te veel wasmiddel kan je kleding zelfs beschadigen en de kleuren vervagen. Ook je wasmachine kan daardoor gaan ruiken. Gebruik daarom altijd de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. Je hebt vaak minder nodig dan je denkt. Extra tip: was je kleding niet te heet. Ook dit gaat vervaging en krimpen tegen! 

Droog op de juiste manier

Naast het wassen, is ook de juiste manier van drogen erg belangrijk. Dit heeft namelijk een aanzienlijke impact op de levensduur van je kleding. Je hoeft het niet altijd te drogen in een droger. Sommige kledingstukken gaan dan zelfs krimpen of vervormen. Hang deze dus op een rek of hanger. Dat is ook nog eens hartstikke duurzaam. Gebruik je wel de droger? Ga dan altijd voor de laagst mogelijke droogtemperatuur.

Bewaar kleding goed

Dan is het tijd om je kleding weer op te bergen. Het is de laatste stap van het wasproces. Ook dit heeft een grote invloed op de staat van je kleding. Door je kleding op te hangen, ga je kreukels tegen. Zorg er ook voor dat je al je kleding voldoende ruimte geeft om te ademen. Zware kledingstukken en gebreide truien vouw je op. Zo ga je uitrekken tegen. Ook kwetsbare stoffen, zoals zijde, kun je beter niet ophangen. 

Zoals je ziet, is de juiste verzorging van je kleding erg belangrijk. Zo gaat het langer mee en ben je een stuk duurzamer bezig. Volg dus de wasinstructies en gebruik minder wasmiddel. Droog het op de juiste manier en bewaar het daarna goed. Zo creëer je het langst de mooiste outfits!