Handige feitjes en tips over parfum

clear glass perfume bottle on blue surface

Ben je op zoek naar een nieuwe geur om toe te voegen aan je collectie parfums? Of wil je gewoon wat meer weten over het kopen van parfum? Dan is dit artikel precies waar je naar op zoek bent! In deze blogpost deel ik leuke feitjes en handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte geur.

Welke geur past bij je?

Parfum is vooral bedoeld om lekker te ruiken, maar met een geurtje kan je ook een statement maken. Het kan je zelfvertrouwen een boost geven en je persoonlijkheid benadrukken. Daarom is het belangrijk om een parfum te kiezen dat bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. 

Als je nog niet zeker weet welke soort geur het beste bij je past, kun je beginnen met het bepalen van je favoriete geurfamilie. Parfums vallen vaak in categorieën zoals bloemig, houtachtig, kruidig of fris. Door te weten welke geuren je het meest aanspreken, kun je gerichter op zoek gaan naar een parfum dat bij je past.Twijfel je nog welke geuren je het lekkerst vindt? Kijk dan eens in welke geurfamilie je huidige favoriete parfum zit. Zo weet je zeker dat de geur van een nieuwe parfum bij je in de smaak zal vallen. Dit is vooral handig als je een nieuw geurtje online gaat kopen, bijvoorbeeld bij een Parfumwebshop.

De juiste geur voor elke gelegenheid

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid waarvoor je de parfum wilt gebruiken. Zo zijn lichte en frisse geuren vaak meer geschikt voor overdag en warme en zwaardere geuren voor ’s avonds of speciale gelegenheden. Zo is Jean Paul Gaultier parfum, bijvoorbeeld het geurtje ‘Classique’, erg geschikt om in de avond te dragen. 

Test het geurtje goed

Het is verleidelijk om meteen een hele fles parfum te kopen op basis van een eerste goede indruk in de winkel, maar het is beter om een parfum eerst uitgebreid te testen. Probeer een sample of tester mee te nemen en draag de geur een dag om te zien hoe hij zich ontwikkelt op jouw huid. Een parfum bestaat namelijk uit meerdere noten, en gedurende de dag zal het geurtje anders gaan ruiken.

De kunst van het aanbrengen

Wist je dat de manier waarop je parfum aanbrengt ook invloed heeft op hoe de geur zich ontwikkelt? Spuit de parfum bij voorkeur op warme plekken op je lichaam, zoals je polsen, nek en achter je oren. Wrijf niet over de parfum, maar laat hem rustig opdrogen zodat de geur goed kan ontwikkelen. Ook kan een laagje geurloze vettige bodylotion zorgen dat een geurtje langer blijft hangen. 

Niet te veel

Last but not least, less is more als het gaat om het aanbrengen van parfum. Het is beter om subtiel te zijn en niet te overdrijven met de hoeveelheid parfum die je gebruikt. Zo blijft de geur subtiel en aangenaam voor de mensen om je heen.

Hopelijk hebben deze bovenstaande feitjes en tips je geholpen bij het kiezen van de perfecte parfum.