Groen in de badkamer: duurzame en stijlvolle opties voor jouw ruimte

white ceramic sink

De badkamer is een plek waar je je tanden poetst, onder de douche gaat en mogelijk naar de wc gaat. Desondanks is de werkelijkheid natuurlijk heel anders. Voor veel mensen is de badkamer ook een plek om te ontspannen, tot rust te komen en na te denken. Het is een plek in je woning waar stress van je afvalt om daarna weer schoon, fris en opgeknapt naar buiten te stappen. Het is dan ook logisch dat men vaak veel aandacht besteedt aan het ontwerp van de badkamer. Maar er zijn oneindig veel mogelijkheden. In dit artikel bespreken we daarom een aantal tips en tricks voor een stijlvol badkamer design dat bij je past. Zo kun je snel en effectief badkamer inspiratie opdoen.    

Kies voor licht

In de meeste gevallen is de badkamer niet de grootste ruimte in een huis. Dit betekent dat wanneer je donkere kleuren gebruikt voor het ontwerp van de badkamer het al snel krap, klein en ongezellig aan zal voelen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar vaak is het de juiste keuze om voor wit of andere lichte, zachte kleuren te kiezen. Wel kun je voor accenten en accessoires wat donkerdere kleuren kiezen om op die manier meer contrast en diepte aan te brengen in de badkamer.   

Planten

Of je nu kiest voor veel houten elementen in je badkamer of meer een moderne badkamer met veel steen, elke badkamer wordt een fijnere plek door toevoeging van een of meerdere planten. Ze voegen niet alleen kleur en stijl toe aan je badkamer maar zorgen er ook voor meer zuurstof en een ‘spa’ uitstraling. Het maakt van de badkamer een mini oasis. Voor drukke personen die vaak vergeten de planten in huis water te geven is het hebben van planten in de badkamer ook de ideale optie. Aangezien de badkamer vaak vochtig is doordat er dagelijks gedoucht wordt, krijgen planten automatisch de hoeveelheid water die ze nodig hebben. 

Hulp van een expert

Net als bij het ontwerpen van een keuken is het bij het ontwerpen van een badkamer ook aan te raden om de hulp van een expert in te schakelen. Wanneer je naar een badkamer winkel gaat dan kun je in de showroom vele verschillende opties rustig bekijken. Ook zijn er experts aanwezig die op basis van jouw wensen en budget de beste opties kunnen samenstellen. Wel is het verstandig om van tevoren al wat inspiratie op te doen zodat je ongeveer weet wat je wilt. Dit bespaart veel tijd en voorkomt dat je onnodig vaak naar de winkel hoeft te gaan. Er zijn veel online tools waar je digitaal al verschillende badkamer designs kunt samenstellen.