De eigenschappen en werking van edelstenen

Edelstenen zien er prachtig uit en soms leg je dan ook edelstenen in je huis, gewoon als decoratie omdat ze er zo mooi uit zien. Maar wist je dat iedere soort edelsteen ook bepaalde eigenschappen hebben? En dat er van een bepaalde werking wordt uitgegaan bij iedere edelsteen? En dat het kan helpen bij meditatie en bewustwording? Hieronder een overzicht van trommelstenen die we vonden op de website van Phoenix Import. Trommelstenen zijn edelstenen die mooi glad zijn doordat ze zijn bewerkt in een ronddraaiende trommel waarin water en slijpmiddel zit.

Amethist:

Amethist is een paarse kwartsvariëteit en staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van innerlijke rust, spirituele groei en het verlichten van stress. Sommigen geloven dat amethist kan helpen bij meditatie en het openen van het derde oog.

7792

Bergkristal:

Bergkristal is een heldere kwarts en staat bekend als een krachtige energieversterker. Het wordt vaak gebruikt voor zuivering, helderheid en het versterken van spirituele energieën. Bergkristal wordt ook gebruikt bij meditatie en helende praktijken om de geest te verhelderen en balans te bevorderen.

6161

Rozenkwarts:

Rozenkwarts staat bekend als de steen van liefde en mededogen. Het wordt geassocieerd met het hartchakra en wordt gebruikt om liefde, zelfliefde, en emotionele genezing te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt als een symbool van romantiek en vrede.

6162

Citrien:

Citrien is een gele kwarts en wordt geassocieerd met vreugde, overvloed en positieve energie. Het wordt vaak gebruikt om het zelfvertrouwen te vergroten, creativiteit te stimuleren en negatieve energieën af te weren. Sommigen geloven dat het ook welvaart aantrekt.

7627

Toermalijnkwarts:

Toermalijnkwarts is een combinatie van toermalijn en bergkristal. Het wordt beschouwd als een beschermende steen die negatieve energie neutraliseert. Het wordt gebruikt voor het reinigen van de geest en het bevorderen van helder denken.

7628

Nefriet Jade:

Nefriet Jade is een groene steen die geassocieerd wordt met geluk, welvaart en bescherming. Het wordt ook beschouwd als een krachtige helende steen en wordt vaak gebruikt om emotionele balans te bevorderen.

7633

Tijgeroog:

Tijgeroog is een steen met een kenmerkende gouden glans en wordt geassocieerd met moed, zelfvertrouwen en bescherming. Het wordt vaak gebruikt om angst te verminderen en stabiliteit te bevorderen.

7634

Granaat:

Granaat is een roodbruine steen die geassocieerd wordt met energie, kracht en doorzettingsvermogen. Het wordt vaak gedragen als een symbool van passie en toewijding. Sommigen geloven dat het ook kan helpen bij het vergroten van vitaliteit.

7715

Amazoniet:

Amazoniet is een groene steen die wordt geassocieerd met balans, harmonie en communicatie. Het wordt vaak gebruikt om emotionele stress te verminderen en de communicatie te verbeteren.

7700

Rode Jaspis:

Rode Jaspis is een aardse rode steen die wordt geassocieerd met kracht, moed en vitaliteit. Het wordt vaak gebruikt om fysieke energie te versterken en emotionele stabiliteit te bevorderen.

7729

Witte Maansteen:

Witte Maansteen staat bekend om zijn zachte, kalmerende energie. Het wordt geassocieerd met intuïtie, vrouwelijke energie en spirituele groei. Het wordt vaak gebruikt bij meditatie en voor het bevorderen van dromen.

7744

Gele Serpentijn:

Gele Serpentijn is een gele steen die geassocieerd wordt met emotionele heling en spirituele groei. Het wordt vaak gebruikt om negatieve energie te transformeren en innerlijke kracht te vergroten.

77786

Zwarte Onyx:

Zwarte Onyx is een zwarte steen die wordt geassocieerd met bescherming, kracht en stabiliteit. Het wordt vaak gedragen om negatieve energie af te weren en zelfbeheersing te bevorderen.

7769