Beste Volumepoeder (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Volumepoeder – onze nummer 1 van 2023

Schwarzkopf Osis Dust It. Iets meer dan tien euro en je geeft jezelf de mogelijkheid om van dat futloze haar een prachtig kapsel te maken. Je laat iedereen je nastaren, maar dan op een positieve manier. Je haar breng je terug naar de staat hoe het was in je jonge jaren of simpel weg nooit is geweest.

Introductie

We hebben allemaal weleens zo’n dag waarop het in de ochtend al vervelend of zelfs verkeerd loopt. Want, hoewel je de avond ervoor je haar nog hebt gewassen, wil het niet meer doen wat wil je graag ziet. Geen volume, maar gewoon plat, futloos en zonder textuur. Het kan behoorlijk ontmoedigend zijn, vooral als je graag wil pronken met je uiterlijk. Wellicht heb je net een sollicitatie of zie je die leuke collega weer voor het eerst na een lange tijd. Maar, maak je geen zorgen, in deze blog vindt je een selectie van de beste volumepoeders.

Een volumepoeder zal je haar transformeren van levenloos naar levendig in een mum van tijd. Het is alsof je met een toverstaf zwaait, die je meteen een boost van volume en textuur geeft. Zo snel doen volumepoeders namelijk hun werk. Het beste van alles? De meeste volumepoeders zijn geschikt voor ontzettend veel haartypes.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Volumepoeder

Wees een baas over je eigen portemonnee en kies voor een volume poeder dat, in ieder geval volgens de beschrijving, als beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

 1. Hold-niveau
  Overweeg verschillende hold-niveaus van het volumepoeder. Sommige producten bieden een lichte hold, terwijl andere juist een sterke fixatie geven. Als je wilt dat je volumineuze kapsel de hele dag blijft zitten, kies dan voor een product met een sterke hold. In de praktijk zie je vaak poeders met een medium hold en ook daar zitten verschillen tussen.
 2. Afwerking
  Personen met krullend haar zullen wellicht de voorkeur leggen bij een matte afwerking, waar iemand met stijl haar liever zou gaan voor een glanzende finish. De meeste volumepoeders in onderstaande top vijf, hebben een matte finish. Je ziet vaak dat dit in combinatie met een stugge werking is, waardoor het haar langer in model zit.
 3. Ingrediënten
  Controleer de ingrediëntenlijst en vermijd producten die schadelijke chemicaliën of agressieve ingrediënten bevatten. Het zou zonde zijn als je haar beschadigt door het gebruik van een extra product als deze. Zoek in plaats daarvan naar volumepoeders op basis van natuurlijke ingrediënten zoals silica.
 4. Toepassingsmethode
  De ene volumepoeder breng je rechtstreeks op je aanzet aan. Een ander zou je zo maar eerst in je handpalmen moeten wrijven, waarna je het door je gehele haar masseert. Kies een product met een toepassingsmethode die je makkelijk vindt of goed toepasbaar is op de rest van je haarroutine.
 5. Kleur
  Er bestaan volumepoeders met kleur. De kleur sluit dan perfect aan op je eigen haarkleur. Het maskeert bijvoorbeeld kale plekken, maar kan ook gewoon handig zijn om de volumepoeder in je haar te laten blenden. Volumepoeder kan nog weleens een wit/grijze waas achterlaten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

5 Beste Producten

#1 Schwarzkopf Osis Dust It

Prijs: €11,83

+ matte, maar toch natuurlijke afwerking
+ haar blijft lang in model
– formaat van het potje is kleiner dan verwacht

Op een prachtige nummer 1 in deze lijst staat een volume poeder van een bekende fabrikant. Sterker nog, het is zo bekend dat het zelfs wereldwijd wordt verkocht. Zo ook dit volumepoeder, die van alle kanten laat zien dat het een product voor iedereen kan zijn. Een product dat je even schudt, voordat je het gaat gebruiken. Een product met een stijlvol design als verpakking.

Geeft het haar veel volume en een medium hold‘. Nou, precies een beschrijving van dit volumepoeder in één zin. Nu vraag je je wellicht af: ‘Medium hold, medium hold? Wat heb ik daar nu weer aan?’. Nou, het is niet altijd gewenst dat je haar gedurende de dag in dezelfde staat blijft. Eén: je krijgt er haarpijn van en twee: je creëert een minder natuurlijke look. In ieder geval is het een middel dat weinig nodig heeft, maar toch genoeg effect heeft. Je brengt het in kleine hoeveelheid op je handpalmen aan. Dan wrijf je je handen tegen elkaar, waarna je het inbrengt door met je handen door je droge haar heen te gaan. Je zal versteld staan van een matte finish, maar nog steeds een natuurlijke touch. Gezien in de titel ‘dust it’ staat, is die matte afwerking geen verrassing. In geval van glans had er ongetwijfeld iets van ‘shine’ gestaan. Een verpakking zegt meer over het product dan je denkt. Wil je alleen bovenop je hoofd volume creëeren, zet het dan natuurlijk even aan op je aanzet.

Over het algemeen zijn de recensies over de Schwarzkopf Osis Dust It erg positief. Het product doet wat het moet doen en is makkelijk in gebruik te nemen. Wees je er wel van bewust dat de verpakking erg klein is. Echter zegt dit niets over hoe lang je het product kan gebruiken, omdat je er immers heel weinig van nodig hebt. Kijk ook even naar de ingrediëntenlijst, voorafgaand dat je het koopt. Wellicht zit er iets in waar je huid erg gevoelig voor is.

#2 Schwarzkopf got2b POWDER’ful Volumising Unisex Styling Poeder

Prijs: €5,99

+ vegan, goepatenteerde formule
+ unisex
– niet altijd volumineuze/ lange werking van het product

Waarom een volumepoeder niet unisex zou kunnen zijn, dat weten we ook niet. Althans, als we puur spreken over de werking ervan. Mannen en vrouwen kunnen namelijk best dezelfde haarsoort hebben of hetzelfde met hun haar willen creëren. Wellicht dat de geur verschilt tussen mannen en vrouwen volumepoeders. Wat wel redelijk logisch is, is dat mannen vaak liever gaan voor een matte afwerking. Laten we ontdekken wat kenmerkend is voor de Schwarzkopf got2b POWDER’ful Volumising Unisex Styling Poeder. In ieder geval spreken we over een dus unisex styling poeder, dat een mooie tweede plek in deze lijst heeft gekregen. ‘It’s got to be got2b’.

De formule van de volumepoeder zit zo in elkaar dat het elke streng met haar binnen een aantal seconden omtovert tot maximaal volume. We spreken over een combinatie van stylingpolymeer en silica, dat daartoe leidt. In principe wil je ook alleen bij de wortels van je haar, dus bij je aanzet, het product gebruiken. De rest werkt bijna als vanzelf. Je kan kijken in de spiegel met verwondering, zelfs na een dag op pad te zijn geweest. Het gaat om een iets-meer-dan-medium hold. Dat betekent dat je niet voor dag en nacht er hetzelfde bij loopt, maar wel een lange tijd. Toch is de verpakking dan wel iets misleidend, gezien daarop staat dat het een 24 uur lange werking zou moeten hebben. Helaas wordt er nog wel geregeld geklaagd over de kwaliteit van het product. Zo zou het het haar niet volumineus maken of blijft het niet lang zitten. Jammer genoeg is dan niet bekend in welk haar het is ingebracht. Ook dat heeft invloed op de werking, namelijk.

De formule van dit product is vegan. Dat is een fijn idee, gezien dat een stapje is tot het verbeteren van de wereld. Echter betekent vegan niet dat het helemaal niks met dieren te maken heeft. Vegan is niet hetzelfde als dierproefvrij, al is van dit product niet bekend of het op dieren wordt getest of niet.

#3 Andrélon Pink Big Volume Powder

Prijs: €17,25 (voor zes stuks)

+ voordelige prijs
+ matte finish met veel grip
– bevat veel ‘schadelijke’ ingrediënten

Een echte budget proof variant van volumepoeder is wel deze van Andrélon. Voor het geld waar je anders slechts één of misschien een keer twee poeders van koopt, krijg je er hier zes. Andrélon staat bekend als een van de bekendste haarverzorgingsmerken in Nederland. Al zo’n tachtig jaar lang worden Nederlandse kapsels gecreëerd met producten van het merk. De shampoos zijn natuurlijk het bekendst, maar er zijn dus ook producten als volumepoeder op de markt. De volumepoeder van Andrélon is onderdeel van de Pink-lijn, waar je onder andere ook een heat protecting spray en een curly gel spray zal vinden.

Een volumepoeder als deze breng je aan op je aanzet, waar vanuit volume wordt gecreëerd. In combinatie met het touperen van je haar, zorg je al helemaal voor een sprekend kapsel. Er wordt in zo’n geval als tip gegeven om het poeder ook op je haarpunten aan te brengen, maar dit hoeft niet. Hoewel het volumepoeder niet een hele dag volume zal geven, doet dat in dergelijke zin toch wel. Als je merkt dat je haar is uitgezakt, kan je het namelijk zonder probleem opnieuw in masseren. Je zal zien dat je haar weer terug naar volume gaat.

De Andrélon Pink Big Volume Powder geeft een matte finish. De extra grip die is ontstaan maakt het overigens zo fijn om je haar op te steken. Helaas staat Andrélon er niet om bekend dat haar producten vrij zijn van een aantal producten die je beter kan vermijden. Toen bijvoorbeeld de Curly Girl methode bekend werd, ging iedereen massaal producten vermijden vanwege soorten ingrediënten. Denk aan parfum, maar ook siliconen, schuimstoffen en bewaarmiddelen. Zo is in dit volume poeder inderdaad een aantal van dat soort ingrediënten terug te vinden. Een heel aantal mensen is ervan overtuigd dat het niks ten goede doet aan je haar. Je zal zelf een overweging moeten maken in hoeverre je hier waarde aan legt. Als jij al jaren Andrélon gebruikt en je er tevreden mee bent, waarom zou je er dan ineens mee stoppen?

#4 L’Oreal Professionnel TECNI ART super dust 7gr

Prijs: €18,42

+ stugge afwerking
+ luxe product
– kan voor personen té stug aanvoelen

De verpakking heeft een luxe uitstraling en dat is natuurlijk mooi meegenomen. De mooie zilveren kleur laat zien hoe marketing werkt: we zijn nu al aangetrokken tot het product, terwijl we het nog niet eens hebben geprobeerd. Uiterlijk in natuurlijk leuk, maar het zegt niet alles. Dat het bijvoorbeeld gaat om een kleine verpakking, wil niet zeggen dat het product snel op gaat. Dat het product grijs/ zilver is, betekent niet dat het alleen voor grijsharigen bestemd is. Laten we snel overgaan op de orde van de dag.

Het volumepoeder van L’Oreal is er voor personen die zoeken naar een product dat de hele dag lang in hun haar blijft zitten. Niet alleen blijft zitten, maar met name de hele dag lang resultaat geeft. Je haar wordt vrij stug van het poeder. Je zal het in je aanzet aanbrengen, waarna je de rest van je haar in model brengt. Door dat stugge zal het in het gewenste model komen te zitten en dus gedurende de dag mooi blijven. Wederom gaat het namelijk om een poeder met medium hold. Met andere woorden: 24 uur zal je haar niet overleven, maar een werkdag moet er zeker inzitten. Wanneer je erg zwaar haar hebt, zal je wellicht een keer of vaker met je vingers door je haar heen moeten glijden. Binnen letterlijke secondes zal je het effect weer doen laten terugkeren.

Maar, omdat de werking van L’Oreal Professionnel TECNI ART super dust 7gr zo ontzettend sterk is, of eigenlijk je haar ontzettend stug maakt, betekent niet dat iedereen dat als positief ervaart. Stel je voor, je haar van jezelf is redelijk stijl en valt altijd sluik langs je gezicht heen. Het is logisch dat je het niet gewend bent dat je haar van altijd glad naar een soort stro gaat. Waarschijnlijk is het in dat geval beter om te kiezen voor een volume poeder met een light hold en een shining finish. In kleine stapjes verder werken naar een gewenst eindresultaat, dat is een goed idee.

#5 Volumepoeder – Haarpoeder – DENSITEE ®

Prijs: €16,90

+ maskeert kale plekken en geeft volume
+ uitgroei verbergen
– niet in alle haarkleuren beschikbaar

Een volumepoeder dat in maar liefst negen verschillende kleuren komt. Je kan namelijk kiezen voor zwart, donkerbruin, midden bruin, kastanjebruin, lichtbruin, donkerblond, lichtblond, wit en grijs. Naast de werking van een volumepoeder, is dit product van Densitee ook nog eens een haarpoeder. Je maskeert bijvoorbeeld (grijze) uitgroei met het product. Of kiest bijvoorbeeld juist voor een grijze kleur, om de overgang tussen de twee kleuren te veranderen. Overigens wordt aangeraden om een tint donker dan je eigen haarkleur te kiezen. Dus, wanneer je lichtblond haar hebt, kan je beter gaan voor de donkerblonde variant. Natuurlijk zijn er ontzettend veel haarkleuren, het is echter redelijk jammer dat er bijvoorbeeld niet is ingegaan op alle rood-harigen/ rossige mensen onder ons.

Nast de functie van haarpoeder, is het dus ook een volume poeder, anders zou het niet in deze lijst staan. Het in het poeder om een formule, gemaakt met keratine. Keratine is een natuurlijk eiwit en je zal daarom geen last moeten krijgen van je hoofdhuid. Het zijn echter de statische microvezels die leiden tot een boost van volume. Daarmee speelt Densitee, zoals ze dat zelf graag vertellen, in op personen met haaruitval (kaalheid en alopecia). Je zal met de kleur de kale plekken minder zichtbaar maken en met het volume de plekken verbergen. Plekken met minder/ dunner haar, zien er weer uit als gewend. Zelfs wanneer het regent blijft dit het geval, omdat het product waterproof schijnt te zijn.

Volumepoeder – Haarpoeder – DENSITEE ® is een multifunctioneel product met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je hoeft er per keer niet heel veel van te gebruiken en de verpakking is, in tegenstelling tot andere volumepoeders, goed gevuld. Met name door dat laatste valt de prijs dat je betaald voor dit product ontzettend mee. Mocht je overigens het idee krijgen dat het poeder wat afgeeft, gebruik dan zoiets als haarlak. Dat zorgt er in ieder geval voor dat die specifieke plekken ‘beschermd’ blijven. Een mooi product, dat de laatste plek in deze beste vijf inneemt.

Conclusie

Na grondig onderzoek en het overwegen van verschillende factoren, kunnen we concluderen dat volumepoeder een geweldige oplossing is om meer volume en textuur aan je haar toe te voegen. Het is een veelzijdig haarproduct dat futloos haar een extra lift geeft. Wil je het echt goed doen, kies dan voor de Schwarzkopf Osis Dust It volumepoeder.

Als je de hele dag wilt genieten van volumineus haar, is het verstandig om te kiezen voor een product met een sterke fixatie. Lees daarom zorgvuldig de reviews en beoordelingen van andere gebruikers om meer inzicht te krijgen in de effectiviteit en prestaties van het volumepoeder. Met name in Nederland zijn mensen niet verlegen om hun mening te geven, dus geloof ons, je hebt er echt wat aan. Wees je er wel van bewust dat je waarschijnlijk niet weet wat voor soort haar de recensent heeft.

Veelgestelde vragen

Wat is volumepoeder en hoe werkt het?

Volumepoeder is een soort poeder dat in haar wordt aangebracht, om meer volume en textuur te creëeren. Je brengt het meestal aan op je aanzet, zodat daar het meeste volume ontstaat. Afhankelijk van de sterkte van het goedje houdt het de hele dag je haar in vorm.

Kan ik volumepoeder gebruiken op vochtig haar?

Volumepoeder wordt eigenlijk niet gebruikt op vochtig haar. Het is het meest effectief wanneer het wordt aangebracht op schoon en droog haar, omdat het poeder beter kan hechten aan de haarwortels en het gewenste volume kan creëren. Het aanbrengen van volumepoeder op vochtig haar zal leiden tot minder effectieve resultaten. Je zal teleurgesteld in een product, omdat je het zelf niet goed gebruikt. Niet de bedoeling, lijkt ons zo.

Kan ik volumepoeder gebruiken in combinatie met andere haarproducten?

Ja hoor, dat kan zeker. Het kan bijvoorbeeld worden toegepast nadat je je haar hebt gesteld met zoiets als een mousse. Maar, let op, laat andere producten eerst goed drogen voordat je het volumepoeder aanbrengt. Dit zal helpen om het gewenste volume te creëren zonder de effectiviteit van de andere haarproducten te verminderen.

Blijft het volume van het haar behouden gedurende de dag met volumepoeder?

Het volume dat wordt gecreëerd met volumepoeder zal gedurende de dag aanhouden, maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Denk al aan je eigen haartype, maar ook het klimaat of de kwaliteit van je haar. Verder zal je moeten kijken naar het ‘hold-niveau van het volumepoeder zelf. Een lichte hold zal waarschijnlijk niet voor eeuwig blijven zitten. Ook kan het zo zijn dat je even met je vingers door het haar heen moet gaan om het volume opnieuw een boost te geven. Het volumepoeder werkt wel de hele dag, maar alleen wanneer je er zelf ook iets aan doet.