5x Meest voorkomende redenen dat een iPhone stuk gaat

Ben jij benieuwd wat de meest voorkomende reden is dat een iPhone stuk gaat? Wij hebben 5 meest voorkomende redenen op een rij gezet.  

‘’Aaaahhh, je iPhone is weer stuk’’. Wat is het deze keer? Is hij gevallen waardoor het scherm is gebroken? Heeft hij door hitte het leven gelaten? Is je iPhone stuk gegaan doordat hij in het water is gevallen? Er zijn allerlei redenen waardoor iPhones sneuvelen. Maar weet jij wat de meest voorkomende reden is? Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

#1 Kapot laten vallen

Ondanks dat een iPhone heerlijk in de hand ligt gebeurt het nog regelmatig dat hij toch uit je handen glipt. Je pakt je boodschappen tas en hij valt per ongeluk. Of je stoot hem ’s nachts weer eens van je nachtkastje. Het kan heel vaak goed gaan, totdat een keer je glasplaat gebroken is. Heb jij de nieuwste iPhone dan is dit natuurlijk zonde. Gelukkig worden er goede iPhone 15 Pro hoesjes verkocht die ervoor zorgen dat jouw telefoon nooit meer stuk zal gaan. 

#2 Ingang van de lader beschadigd 

Je komt er vaak pas achter op het moment dat je hem moet opladen. De ingang van je iPhone is stuk waardoor je de iPhone met geen mogelijkheid meer kan gebruiken. Zonde, want vaak had je het al aan zien kunnen komen. Je iPhone lade steeds slechter op en vaak moest je het kabeltje opnieuw insteken. In veel gevallen kan dit gelukkig snel gerepareerd worden. 

#3 Aan- en uitknop is defect 

Je telefoon is uitgeschakeld doordat de batterij leeg was. Na hem aan de laadkabel te hebben gelegd, krijg je hem met geen mogelijkheid meer aan. De knop maakt geen contact meer waardoor je hem niet meer aankrijgt. Nu zal je toch echt bij een specialist langs moeten om hem te repareren. 

#4 Hittebeschadiging

Iets dat erg vaak voorkomt is dat een iPhone de geest geeft door de hitte. Vaak geeft hij eerst een melding met dat je iPhone moet afkoelen. Maar in sommige gevallen lukt het niet om je iPhone af te koelen. Op dat moment zal het afgelopen zijn met je mooie gloednieuwe telefoon. De batterij zal beschadigen en daarmee vaak ook de interne systemen in de iPhone. 

#5 Waterschade 

Een aantal jaar geleden stond deze nog op één van de eerste plaatsen als het ging om schades aan een iPhone. Maar inmiddels is er veel gedaan om waterschade te voorkomen. De meeste iPhones zijn waterdicht tot op een bepaalde diepte. Het gebeurt dus nog weleens dat een iPhone in het water valt, daar waar het water toch niet iets te diep is. Helaas, nu is je iPhone niet meer te redden.

Meer redenen van schade bij een iPhone

Er zijn nog meer redenen waardoor een iPhone de geest van geven. Kleine schades zoals krassen op je scherm door sleutels in je broekzak. Ook komt het erg vaak voor dat een telefoon is blijven liggen op het autodak na een tankbeurt. Zorg daarom altijd voor de juiste hoesjes en glasplaten om je iPhone beter te beschermen.